Skip to main content
Bookmark denne sideDownload denne side som PDFUdskriv denne sideAGA LinkedInAGA Youtube Channel
 

Luften omkring os er en blanding af mange forskellige gasser, men blot tre elementer – nitrogen (78,08 %), oxygen (20,95%) og argon (0,93%) - udgør næsten 100%. Den atmosfæriske luft er således råmaterialet til fremstilling af AGA’s luftgasser.

Vi adskiller de enkelte gasser ved hjælp af kryoteknologi. "Kryo" er græsk og betyder kulde eller frost. I en såkaldt luftseparationsenhed fortættes luften og bliver flydende ved -194°C. Eftersom de forskellige luftgasser har forskellige kogepunkter, kan man adskille dem gennem destillation. Den første gas der koger er nitrogen med et kogepunkt på -196°C; efterfulgt af argon ved -186°C; og endelig oxygen med et kogepunkt på -183°C. Gassen med det laveste kogepunkt adskilles fra den flydende luft først, og bevæger sig opad. Der er temperaturen lavere, og gassen kondenseres igen og opsamles i flydende form. Ædelgasserne neon, krypton og xenon kan fremstilles på en lignende måde.

Herunder kan du se en introduktion til Fascinating Gases, og under "Se mere om:" her på siden kan du se filmen om de fascinerende gasser, vælge de enkelte gasser og få mere at vide om dem, og du kan også downloade App'en Fascinating Gases til i iPad.

 


Se mere om:


 Fascinating Gases

TLG Fascinating Gases

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, eller ønsker at købe AGA-produkter.

Klik hertracking